Freedom Convoy 2022, aikamme suurin mielenosoitus

Onneksi Twitterissä ja Iltalehden kommenteissa päivystävä somekansa on ollut valppaana, sillä Suomen media on jälleen yrittänyt estää suomalaisilta vapaan pääsyn tietoon, jonka avulla globaalin eliitin hegemoniaa voitaisiin viimeinkin horjuttaa. Toisinkuin valtamediassa nimittäin väitetään, Ottawassa on osana Freedom Convoy 2022 -mielenosoitusta ei kymmeniä tuhansia ihmisiä, vaan yli miljoona; ei muutama sata rekkaa, vaan kymmeniä tuhansia rekkoja.

Suomen media ei toki ole ainoa taho, joka yrittää sensurointia. Mukana on myös YouTube, josta on poistettu kaikki videot, joista näkyisi Ottawan mielenosoituksen tosiasiallinen koko. Onneksi Facebook ei ole tähän lähtenyt - en ole vielä ehtinyt asiaa tarkistaa, mutta kuulemma (suljetussa) Freedom Convoy 2022 -ryhmässä jaetaan oikeita videoita tapahtuman koosta.

Myös Google on mukana sensuroinnissa. Googlen ruuhkakartassa Ottawan alueella näkyy nimittäin häiriöitä vain noin kymmenen kilometrin verran, eli olettaen 35 metriä per rekka, 280 rekan verran. Tämähän ei pidä paikkaansa, mutta kuten hyvin tunnettua, Google on osa globaalin eliitin - johon myös Kanadan pääministeri ja Sanna Marin siis kuuluvat - työkalustoa kansan ohjailuun.

50 000 rekan muodostama convoy, tuolla 35 metrin mitalla per rekka, on tosiasiallisesti noin 1750 kilometriä pitkä, eli reilusti Suomea pidempi. Globaali mediaeliitti on saanut tämän uutisoinnin jonon aiheuttamista häiriöistä lähes kokonaan estettyä. Onneksi eräällä suomalaisella FB-kommentoijalla on yli 100 kanadalaista Facebook-kaveria, jotka osasivat kertoa hänelle - ja hän minulle - asian oikean laidan.

TikTok ei ole (vielä) sensuurin kynsissä. Siellä saa vapaasti levitellä (max minuutin) pituisia videoita rekkajonoista, joiden ohi kuvaaja on ajanut. Harmillisesti kukaan ei vielä ole keksinyt nopeuttaa videota ajaessaan ohi rekkajonosta, jolloin minuuttiin saisi mahtumaan enemmänkin kuin 600 metriä. Voimme vain arvailla, kuinka monta sataa kilometriä sitä 600 metriä ennen ja sen jälkeen on rekkoja vielä jäljellä.

Eräässä minulle jaetussa videossa näkyy ainakin sadan kilometrin (josta noin 99 kilometriä kuvan ulkopuolella) rekkajono Montanan ja Albertan rajalla.

Reittivalinta Ottawaan on sikäli erikoinen, että Ottawa on Montanasta itään ja hiukan etelään. Alberta taas on Montanasta pohjoiseen. Albertan kautta kiertäminen lisää matkaa noin 800 kilometriä, mutta ilmeisesti tämä on osa suunnitelmaa - mitä pidempi ajettu matka, sen suurempi vaikutus mielenosoituksella.

Dieseliä tähän hommaan kuluu miehekäs määrä. Voitaneen olettaa, että 50 000 rekkaa ei ihan Ottawan vierestä löydy. Rajanylityspaikat ovat myös ilmeisesti kaikkialla tukossa Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla, joten oletan, että iso osa rekoista todellakin tulee Yhdysvaltojen puolelta.

Jos oletamme, että keskimääräinen ajomatka on noin 1000 kilometriä ja että traileriton rekka kuluttaa noin 20 litraa satasella, saadaan 50 000 rekalle kokonaiskulutus 50 000 * 10 * 20 = 10 000 000 eli kymmenen miljoonaa litraa.

Kanadan dollareissa se on 16 miljoonaa.

Vaikea keksiä parempaa käyttöä 16 miljoonalle Kanadan dollarille.

Comments powered by Talkyard.