Henkilökuva

Olen Jalmari Ikävalko, Espoossa asuva punertava-vihertävä-snadisti-mustahtava politiikan aktiivi. Ammatiltani olen ohjelmistokehittäjä ja toimin nykyisin konsulttina.

Synnyin Askolassa vuonna 1990 ja kasvoin Porvoossa. Olen asunut myös Tampereella opiskelemassa tietojenkäsittelytiedettä. Espooseen päädyin vuonna 2014.

Toivon yhteiskunnan kehittyvän kohti sitä ymmärrystä, että joskus vähemmän on enemmän. Nykyisen yhteiskunnan näen toimivan monilta osin hyvin järjenvastaisesti ja tuhoavasti. Tärkeintä on muistaa, että tämä meidän yhteiskunta on kuitenkin ihmisen luoma, ja on täten myös ihmisen muutettavissa.

Ihmiskunta sadan vuoden päästä on varmasti hyvin erilainen kuin tänä päivänä. Tahdon olla optimisti ja uskoa, että tulevaisuuden ihmiskunnassa resurssit jakautuvat tasaisemmin, kukaan ei joudu kokemaan nälkää tai pulaa juotavasta vedestä vain synnyinalueensa takia, ja että ihmiset ovat aidosti vapaita toteuttamaan itseään ja toimimaan lähiyhteisönsä hyödyksi.

Olen internationalisti, mutta kapitalistista globalismia vastaan, ja suosin paikallisuuden lisäämistä sekä taloudellisesti että hallinnollisesti.

Asun vanhassa rintamamiestalossa puolisoni, lasten, koirien, kissojen, etanoiden ja kuoriaisten kanssa. Harrastan tietokonepelaamista, luen paljon tiedejulkaisuja ja tutkimuksia, ja fyysisen kunnon ylläpidon osalta harrastan lukkopainia ja pienemmissä määrin kaikenlaista seikkailullista boulderoinnista melontaan.

Talvisin horrostan läpi työviikkoja, kesäisin tykkään myös puuhata jonkin verran pienessä takapihan puutarhassamme - viime vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa kasvattaa härkäpapuja.

Kuuntelen paljon musiikkia aika suurella genrehajonnalla, kuitenkin usein valtavirran ulkopuolelta.

Olen jonkin verran ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa ja tulevaisuudessa toivon pystyväni käyttämään vapaaehtoistoimintaan enemmänkin aikaani.

Lempiruokaani on pizza, parsakaalilla ja munakoisolla.